Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/05

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Maandag 5 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: Twijg.

Lied

Vandaag een toegankelijk lied met refrein uit Brazilië, geschreven door de dit jaar overleden Padre Reginaldo Veloso (1937-2022). De liedtekst is gebaseerd op de tekst van Jesaja 11:1-10 over de stamboom van Jesse (Isa) waaraan een nieuw twijgje groeit. Het lied is vertaald in het Nederlands voor de bundel Hoop van alle volken en ook opgenomen in Hemelhoog.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Een rijsje is ontsproten.
  • Bij de video: geniet van een gepassioneerde uitvoering van het lied in de oorspronkelijke taal.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Stamboom van Jesse