Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/08

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Donderdag 8 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: Koning.

Lied

Vandaag is het tijd voor een echte Engelse carol uit de Adventstijd. Het origineel Lo! He comes with clouds descending van Charles Wesley (1707-1788) is gelukkig ook beschikbaar in een mooie Nederlandse vertaling van Sytze de Vries.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Zie, als koning zal Hij komen.
  • Bij de video: dit lied vraagt om verschillende sferen, van verstild tot glorieus. In Cambridge weten ze daar wel raad mee. Met een arrangement van dirigent John Rutter, organist John Scott en het Choir The Cambridge Singers met het Ensemble The City of London Sinfonia Brass.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Jesus Christ the King in Glory and Judgment