Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/15

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Donderdag 15 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: stralende ster.

Lied

Vandaag een traditioneel Zweeds kerstlied Jul, jul, strålande jul waarvan Sytze de Vries een Nederlandse vertaling maakte, te vinden in zijn bundel Op vleugels. In Zweden wordt in de winter niet alleen de geboorte van Christus, maar ook de terugkeer van het licht gevierd. Op 13 december viert men het Luciafeest, Sankta Lucia, wat nu als het begin van de kerstperiode wordt gezien.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Ster, ster, stralende ster.
  • Bij de video: hier wordt het lied gezongen door het Kammerkor Wernigerode.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Adèle Söderberg - Christmas card