Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/22

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Donderdag 22 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: kind van hogerhand.

Lied

De melodie is bekend van de carol 'In the bleak midwinter', maar het lied met de tekst van André Troost is daarvan geen letterlijk vertaling. Hij schreef een nieuwe tekst voor de kersttijd. En voor iedereen die blaasmuziek zo prachtig vindt passen bij deze tijd (zoals liefhebbers van het midwinterhoorn blazen bijvoorbeeld) kozen we deze ingetogen uitvoering van de melodie door een Brass Band.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina In de nacht gekomen.
  • Bij de video: In The Bleak Midwinter - Holst; Big River Brass Band, Phyllis Miller, alto horn.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Bleak mid winter