Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/24

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Zaterdag 24 december 2022

Kerstavond

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: licht en leven.

Lied

Vandaag een klassieker uit Duitsland, met tekst van Paul Gerhardt en de melodie van Johann Sebastian Bach. Van de oorspronkelijke 15 strofen van Gerhardt hielden wij er slechts drie over. De prachtige bloementuin die de dichter van de kribbe wilde maken, moeten wij dus helaas missen. Als het aan hem lag werd de kribbe namelijk bekleed met fluweel en zijde. Bovendien werd het dorre gras en stro vervangen door rozen en viooltjes, tulpen, anjers en rozemarijn, en natuurlijk door prachtige witte lelies.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Ik mag hier aan uw kribbe staan.
  • Bij de video: The Joyful Singers Berlin. Solo's: Franzi, Glenn (sax) en Marcellus (gamba).

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Jan Brueghel d. Ä. (und Werkstatt) und Hendrik van Bal - Flora im Blumengarten