Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kersttijd

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Kerstfeest en het feest van Epifanie vormen samen het midden van de Kerstkring. De viering van Kerst begint met de vespers op de vooravond en de nachtdienst (zie Kerstnacht). Psalm 2, de introitus van deze nachtdienst, zet de toon voor de viering van het Kerstfeest: ‘Gij zijt mijn zoon, zie Ik verwek u heden’. De lezingen zijn Jesaja 9, ‘het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien’ en Lucas 2:1-20, de geboorte uit de hemel temidden van de herders. De Kerstochtend wordt bepaald door de proloog van de Hebreeënbrief, ‘God heeft vanouds gesproken door der profeten woord’ (vgl. Gezang 102) en de proloog van het evangelie van Johannes, ‘het Woord is vlees geworden en heeft onder de mensen gewoond’.

Liederen

Register per liedbundel

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.