Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kersttijd

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Kerstfeest en het feest van Epifanie vormen samen het midden van de Kerstkring. De viering van Kerst begint met de vespers op de vooravond en de nachtdienst (zie Kerstnacht). Psalm 2, de introitus van deze nachtdienst, zet de toon voor de viering van het Kerstfeest: ‘Gij zijt mijn zoon, zie Ik verwek u heden’. De lezingen zijn Jesaja 9, ‘het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien’ en Lucas 2:1-20, de geboorte uit de hemel temidden van de herders. De Kerstochtend wordt bepaald door de proloog van de Hebreeënbrief, ‘God heeft vanouds gesproken door der profeten woord’ (vgl. Gezang 102) en de proloog van het evangelie van Johannes, ‘het Woord is vlees geworden en heeft onder de mensen gewoond’.

Liederen

Register per liedbundel

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje kerkelijk jaar