Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag is op zaterdag 30 maart in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kyrie eleison (Bell)

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Kyrie eleison
Muziek
Componist John L. Bell
Melodie Bridget
Gebruik
Liturgie Kyrie
Liedbundels
Liedboek 2013 301k
Zangen van Zoeken en Zien 293
 LB Fr 301k   Opst 2-39 

Het lied 301k is het Kyrie uit het ordinarium Bridget/ Saint Bride. Dit ordinarium ontstond binnen de Ionabeweging. Het is een eenvoudig Kyrie, dat erom vraagt in beurtzang tussen voorzangers en allen/de gemeente gezongen te worden. Steeds echoot de gemeente de voorzang; in de derde regel valt de gemeente in voordat de voorzang klaar is. Het lied kan op verschillende manieren gebruikt worden. 'Gewoon' zoals het er staat na een kort kyriegebed is natuurlijk een optie. Een liturgische vorm, herkenbaar uit de Ionasferen, gaat als volgt: lied 301k wordt drie maal gezongen, een eerste zang unisono, daarna een tweede zang waarin op de plaats van de voorzang en antwoord een korte gesproken bede komt, (dus drie korte fragmenten in totaal, elk ongeveer 10-12 seconden), alleen ATB zingen de vocaal, en daarna weer de derde zang waarin alles meerstemmig wordt gezongen conform de aangegeven vorm.

Muziek

Muziekuitgaven

Zie het artikel Zie Bridget (melodie) voor een overzicht van alle (orgel)literatuur en koorbewerkingen van deze melodie.

Hymnologische informatie