Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Levensliederen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Levensliederen

Levensliederen is een selectie met berijmingen van de Psalmen in hedendaagse taal op de Geneefse melodieën. De ondertitel leest: 25 psalmen in het Nederlands van nu.

Omschrijving

De eeuwenoude Geneefse Psalmmelodieën zijn nog altijd te mooi om niet te zingen of te beluisteren. Op Levensliederen.net vind je minimaal 25 hertaalde Psalmen die vrij te down- loaden en direct te gebruiken zijn.

Website

Bovenstaande omschrijving komt van de oude website Levensliederen.net en bevatte de 25 teksten en PDF-werkbladen om vrij gebruikt te worden in gemeentes. Deze website is begin 2018 uit de lucht, en verwijst nu naar uitgeverij Vuurbaak waar het boekje besteld kan worden. In dat boekje zijn nieuwe vertalingen gebundeld van 25 Psalmen. Daarnaast geven de auteurs aan waarom deze teksten zo sterk en mooi zijn. Bij elke Psalm zit bovendien een bijsluiter: een korte en krachtige overdenking met frisse inzichten en verrassende eyeopeners.

Rechten

De teksten zijn nog steeds vrij te downloaden via een zip-bestand op de huidige website. Op de oude website schreven de vertalers: Geen copyright, geen gebruikskosten, gewoon doen waarvoor de Psalmen bedoeld zijn: om gelezen, beluisterd en vooral gezongen te worden.

Dichters

De berijmingen zijn geschreven door René Barkema en David Heek

Uitgever

De bundel met 25 nieuw berijmde psalmen is uitgegeven door uitgeverij Vuurbaak.

Inhoudslijst

Sjabloon:Navigatie Levensliederen