Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Lichtritus

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De lichtritus is een moment in een viering waarbij het licht wordt ontstoken. Een kaars wordt aangestoken aan de paaskaars en daarna aan elkaar doorgegeven. Of men heeft elk een eigen kaars en geeft het licht aan elkaar door. De lichtritus wordt ook vaak als een ritueel moment in een uitvaart gebruikt.

  • In de adventstijd krijgt de lichtritus vorm door elke zondag van advent een extra kaars aan te steken, in de verwachting van en op weg naar kerst.
  • In de paasnacht wordt de nieuwe paaskaars de kerk binnengedragen en ook daarna wordt het licht aan elkaar doorgegeven.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.