Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Maarten Kooy

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Maarten Willem Kooy
Geboren Haarlem, 19 mei 1927
Overleden Zeist, 26 december 2013
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2084

Maarten Willem Kooy (Haarlem, 19 mei 1927 - Zeist, 26 december 2013) was organist, dirigent en componist.

Leven

Hij studeerde orgel bij Jacob Bijster en theorie en compositie bij Martin J. Lursen. In zijn Haarlemse periode was oprichter van het Haarlems Kamerkoor en organist bij het Gereformeerd- Burgerweeshuis.In 1950 werd hij tot organist van de Oude Kerk te Soest benoemd, een jaar later werd hij cantor-organist aldaar. In 1971 werd hij door ds Hans van der Werf gevraagd cantor van de Domkerk te Utrecht te worden, een functie die hij twintig jaar bekleedde. Daar introduceerde hij de landelijk bekende Zaterdagmiddagmuziek Domkerk. Van 1973 tot en met 1987 was hij docent algemene vakken en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij was lid van de Commissie voor de Kerkmuziek van de Raad voor de Eredienst en vanuit deze hoedanigheid betrokken bij het Dienstboek en de tot standkoming van het Liedboek voor de Kerken. Hij componeerde koorwerken voor het Soester Hervormd Jeugdkoor, de Utrechtse Domcantorij en Domorganist Jan Jansen. In 1992 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Maarten Kooy overleed op 26 december 2013 te Zeist.

Liederen

Literatuur

Alles voor de muziek : leven en werk van Maarten Willem Kooy, geschreven door Mieke Breij (2017).