Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Martin Luther

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Maarten Luther geschilderd door Lucas Cranach de Oude (1529)
Maarten Luther geschilderd door Lucas Cranach de Oude (1529)
Pseudoniem Junker Jörg
Geboren Eisleben, 10 november 1483
Overleden Eisleben, 18 februari 1546
Rechten Vervallen
Website – Wikipedia (nl) – Hymnary.org

Maarten Luther (Duits: Martin Luther) (Eisleben, 10 november 1483 – aldaar, 18 februari 1546) was een Duits protestantse theoloog en reformator. Begonnen als augustijner monnik (1506) die het sacrament van de priesterwijding ontvangen had (1507), ontwikkelde hij zich na zijn benoeming in 1508 tot hoogleraar in de moraaltheologie aan de Universiteit van Wittenberg tot dé leidende persoonlijkheid van de Reformatie in het Duitse Rijk. De publicatie van zijn academische stellingen tegen de handel in aflaten op 31 oktober 1517 is het symbolische begin van het protestantisme. In 1521 werd Luther geëxcommuniceerd door paus Leo X. Luthers naam wordt dikwijls in één adem genoemd met de reformatoren Huldrych Zwingli en Johannes Calvijn. Vanaf 1523 begon Luther met het schrijven van liederen.

1rightarrow blue.svgAlle Duitse liederen van Martin Luther met een overzicht van alle vertalingen zijn te vinden op Martin Luther/Lijst van liederen.

Hieronder staan de links naar artikelen over vertaalde liederen.

Liederen

Externe link

  • Maarten Luther op de  16px Wikipedia logo Nederlandstalige Wikipedia.
  • Lijst van liederen van Luther (List of hymns by Martin Luther) op de Engelstalige Wikipedia, met o.a. informatie over liturgisch gebruik, bron van de tekst, publicatiedatum en links.