Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Negentig gezangen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Negentig gezangen is een bundel van negentig gezangen die van 2003 tot en met 2006 in gebruik zijn geweest bij de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). De liederen zijn uit andere bronnen dan het Liedboek voor de Kerken, zoals de bundels Alles wordt nieuw, de E&R-bundels, Zingende gezegend en liederen uit Gezangen voor Liturgie. Afkomstig uit eigen kring zijn liedteksten van dichters als Ria Borkent (onder andere delen uit het paasoratorium Het Lam dat ons doet leven, Lenze Bouwers, Jan Smelik, en de musici Jannes Munneke, Henk Ophoff en Dirk Zwart.

In het Gereformeerd Kerkboek van 2006 zijn alle liederen uit de Negentig Gezangen overgenomen. Daardoor werd de bundel Negentig Gezangen overbodig. Het Gereformeerd Kerkboek vermeldt bij elk lied als het uit een vorige vrijgemaakt-gereformeerde bundel is overgenomen. Zo staat er bij gezang 154 Ach, wat moet ik toch beginnen (NG 78), wat betekent dat dit lied gezang 78 was in de bundel Negentig gezangen.

Een groot aantal leden van de vrijgemaakt-gereformeerde kerk van Goes zette in 2004 de hele bundel Negentig gezangen op een aantal cd's. Ze deden dat onder leiding van musicus Eric Zwiep uit Kapelle (Zeeland) en dirigent Wim Schiebaan uit Goes. De cd's waren bedoeld als oefenmateriaal voor alle vrijgemaakt-gereformeerde gemeenteleden in Nederland.

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen liederen in deze bundel.
  • Liederen – de liederen die al zijn ingevoerd in de Kerkliedwiki.
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje liedbundel