Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Nico Vlaming

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Nico Vlaming
Geboren Amsterdam, 1947

Nico Vlaming (Amsterdam, 1947) is predikant, dichter en componist.

Leven

Nico Vlaming werd geboren in een meelevend rooms-katholiek gezin. Hij ontving zijn opleiding aan het seminarie Hageveld, aan de Katholieke Theologische Hogeschool Amsterdam (KTHA) en het Evangelisch-Luthers Seminarium. Hij was vicaris van de Lutherse gemeente Amstelveen, Luthers predikant in Den Helder en Ede en predikant van de protestantse gemeente te Kats-Kortgene. Tevens is hij cantor van verschillende cantorijen en koren. Sinds 2012 is hij met emeritaat.

Hij werkte mee aan de totstandkoming van het Dienstboek voor de Protestantse kerk in Nederland en het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk dat in 2013 verscheen. Daarin staan ook liederen en teksten van zijn hand. Samen met Christiaan Winter bracht hij het boek Heel mijn ziel met psalmtonen en chants bij de 150 Psalmen uit de Nieuwe Bijbelvertaling uit.

Liederen

Bundels

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje persoon