Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie, ideeën en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Nico Vlaming

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren Amsterdam, 1947

Nico Vlaming (Amsterdam, 1947) is predikant, dichter en componist.

Leven

Nico Vlaming werd geboren in een meelevend rooms-katholiek gezin. Hij ontving zijn opleiding aan het seminarie Hageveld, aan de Katholieke Theologische Hogeschool Amsterdam (KTHA) en het Evangelisch-Luthers Seminarium. Hij was vicaris van de Lutherse gemeente Amstelveen, Luthers predikant in Den Helder en Ede en predikant van de protestantse gemeente te Kats-Kortgene. Tevens is hij cantor van verschillende cantorijen en koren. Sinds 2012 is hij met emeritaat.

Hij werkte mee aan de totstandkoming van het Dienstboek voor de Protestantse kerk in Nederland en het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk dat in 2013 verscheen. Daarin staan ook liederen en teksten van zijn hand. Samen met Christiaan Winter bracht hij het boek Heel mijn ziel met psalmtonen en chants bij de 150 Psalmen uit de Nieuwe Bijbelvertaling uit.

Liederen

Bundels

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.