Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Omer Westendorf

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Omer Westendorf
Geboren 1916
Overleden 1997
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2068

Omer Westendorf (1916 - 1997) was een Rooms-katholieke schrijver van liederen en uitgever, geboren in Cincinnati, Ohio, USA. Hij begon met het uitgeven van muziek na de Tweede Wereldoorlog, toen hij terugkeerde uit Nederland na de oorlog. Hij had daar muziek ontdekt voor de vieringen in de kerk en wilde enkele daarvan uitgeven.

Werk

Hij richtte de 'World Library of Sacred Music' op en importeerde muziek uit Europa naar Amerika. Later ging hij via zijn uitgeverij 'World Library Publications' eigen werk uitgeven, waaronder nieuw werk met Engelse teksten op melodieën van Nederlandse componisten, onder andere van Jan Vermulst.

In 1955 gaf hij de eerste editie uit van 'The Peoples Hymnal', dat in 1964 overging in 'the Peoples Mass Book'. Dit was een van de eerste liedboeken waarin de liturgische veranderingen na het Tweede Vaticaanse Concilie zichtbaar werden.

Liederen


Omer Westendorf schreef een aantal composities voor liturgisch gebruikt. De meest bekende zijn:

  • Where Charity and Love Prevail,
  • Sent Forth by God’s Blessing, in Nederland bekend als Vervuld van uw zegen
  • Gift of Finest Wheat
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje persoon