Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Onschuldige kinderen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

In het spoor van Kerstmis staan op de dagen na Kerst een aantal ‘heiligen’ op de liturgische agenda. De gedachtenis van Stefanus, de eerste christelijke martelaar wordt gevierd op 26 december. Op 27 december valt de feestdag van Johannes, de apostel en evangelist. Op 28 december zijn het de onschuldige (onnozele) kinderen van Bethlehem van wie de gedachtenis wordt gevierd. De proeve van het Dienstboek volgt hierin de lutherse – en katholieke – traditie. In de liturgische praktijk van de gemeente kunnen elementen uit de kerstviering heel wel met deze gedenkdagen verbonden worden.

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.