Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Oud-Katholiek Kerkboek

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Oud-Katholiek Kerkboek
Uitgever Gooi & Sticht
Jaar 1993

Het Oud-Katholiek Kerkboek bevat liturgische teksten, waaronder onberijmde psalmen. De bundel is in gebruik bij de Oud-Katholieke Kerk, naast het Oud-Katholiek Lectionarium (1993, lezingen voor alle zon- en feestdagen) en Oud-Katholiek Gezangboek (1990/2007, gezangen en misordinaria).

De in de bundel opgenomen onberijmde psalmen zijn vertaald door Koenraad Ouwens en zijn ook te vinden in zijn tweedelige uitgave Boek der Psalmen, daar met melodieën die aan de Anglican Chant zijn ontleend.

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.