Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.
|
Overleg gebruiker:Elizabeth'94
Beste Elizabeth'94, welkom op de Kerkliedwiki.
Fijn dat je belangstelling hebt voor de Kerkliedwiki! We werken hier samen aan een bronnenbank vol informatie over alle kerkliederen, om te beginnen de liederen die in Nederland worden gezongen. We richten ons op alle bundels, ongeacht in welke kerken die gebruikt worden. Het doel is het ontsluiten van alle liederen bij bijv. bijbelplaatsen, kerkelijk jaar, gebruiksmomenten. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen! De Kerkliedwiki bestaat sinds december 2012 en wordt door vrijwilligers gevuld en onderhouden. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Lees die liefst eens door voordat je aan de slag gaat, ze geven wat houvast voor nieuwkomers.
| ||
SchrijfwijzerHeb je specifieke kennis van bepaalde liederen of genres? En wil je meewerken aan het vullen van de Kerkliedwiki? Je bent van harte welkom! Lees eerst de informatie in de Schrijfwijzer er eens op na. Daar vind je aanwijzingen voor het type informatie en de bronnen die je kunnen helpen. AuteursinstructiesWil je informatie invoeren, dan kun je in de auteursinstructies vinden hoe dat technisch het meest eenvoudig gaat. SchrijfdagenWat is er leuker dan samen een start maken met het invullen van een aantal liederen? We organiseren daarvoor regelmatig een schrijfdag. Dagen waarop je met hulp van experts en met de bronnen erbij aan de slag gaat met een paar liederen. En natuurlijk worden die ook samen gezongen. Bekijk een verslag van eerdere Kerkliedwiki Schrijfdagen. De volgende vindt plaats zaterdag 30 maart 2019 in Amersfoort. Heb je interesse om zelf een Schrijfdag in je eigen omgeving te helpen organiseren? Laat het weten door een e-mail te sturen. |
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina. Dit is een handige plaats waar je berichten van andere werkers aan de Kerkliedwiki ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap verstuurt. Versturen doe je met de knop "Pagina opslaan". Lydia Vroegindeweij (overleg) 28 feb 2017 10:01 (CET)