Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Psalmen anders

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Psalmen anders
Aanvulling bij Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
Psalmen anders cover.jpg
Samensteller ISK
Uitgever BV Liedboek
Jaar 2022

Psalmen anders is een bundel met nieuwe psalmliederen, aanvullend bij Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk.

Deze verzameling is samengesteld onder verantwoordelijkheid van de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied.

Voorwoord

Uit het voorwoord van de proefbundel:

"In 2013 verscheen Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk. Na een periode van veertig jaar – in de Bijbel de symbolische aanduiding van een generatie – werd het oude liedboek door het nieuwe afgelost. Echt af is een liedboek nooit, want het liedgoed blijft in beweging. Bij het Liedboek was van meet af aan duidelijk dat er nog wat gebeuren moest aan de psalmen: een revisie van de berijming van alle honderdvijftig psalmen zoals in 1968 voor het eerst verschenen, was al snel een onmogelijke opgave gebleken en de relatief korte periode waarin de samenstelling van het Liedboek tot stand kwam, was te kort voor het ontwikkelen van een substantieel aantal geheel nieuwe psalmen. Dat laatste gebeurde de afgelopen jaren alsnog en het resultaat van dat werk zal medio 2022 verschijnen onder de titel Psalmen anders, aanvulling bij Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk."