Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Publiek domein

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Publiek domein is de gangbare benaming voor de status van werken, zoals teksten, melodieën, beelden en geluidsopnamen, die geheel vrij zijn van auteursrechten.

Als een oorspronkelijk werk vrij van auteursrechten is, betekent dat niet dat op dat werk gebaseerde werken dat ook zijn. Een vertaling bijvoorbeeld, of een in nieuwe spelling overgebrachte editie, of een nieuw geredigeerde uitgave van bladmuziek, wordt beschouwd als een werk op zichzelf, met eigen auteursrechten.

Tegenwoordig verlopen de auteursrechten in Europa 70 jaar na het jaar van de dood van de maker, of – als de maker niet is aangeduid of slechts een instelling, bedrijf of organisatie als maker is aangeduid – 70 jaar na rechtmatige publicatie van het werk. Voorheen was deze periode korter. In andere landen kunnen andere termijnen gehanteerd worden, meestal tussen 50 en 70 jaar na de dood van maker.

Nieuw vrijgevallen in 2018

  • Bernardus Johannes Aris (1899-1947)
  • Jacques Beers (1902-1947)

Externe links

Liederen

De onderstaande lijst is een automatisch gegenereerd overzicht van reeds ingevoerde liederen waarvan het Publiek domein de rechthebbende is.