Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Robert Roth

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Robert Roth
Robert Roth
Robert Roth
Volledige naam Robert Reinier Roth
Geboren Ridderkerk, 19 juli 1965
Website

Robert Roth (Ridderkerk, 16 juni 1965) is theoloog en dichter. Hij studeerde theologie aan de Theologische Universiteit (Broederweg) in Kampen. Hij is predikant in de gereformeerd vrijgemaakte kerken. Momenteel is hij dat in Hengelo in de 3G-kerk (Christelijk Gereformeerd, Gereformeerd vrijgemaakt, Nederlands Gereformeerd). Daarvoor was hij predikant in Oegstgeest en Breda. Hij is gehuwd en vader van drie kinderen.

Hij publiceert over liturgie. Het maken van liederen is daar een gevolg van. Sinds 2017 schrijft hij liedteksten, die op muziek zijn gezet door Wim Rijstenberg, David de Jong, Adriaan Koops, Peter Sneep en Arjen Uitbeijerse. Met de vier laatstgenoemde componisten werkt hij het project Zingen van geluk, een reeks van 54 liederen bij de Heidelbergse Catechismus.

Liederen


Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.