Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Robert Roth

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Robert Roth
Robert Roth
Volledige naam Robert Reinier Roth
Geboren Ridderkerk, 19 juli 1965
Website

Robert Roth (Ridderkerk, 16 juli 1965) is theoloog en dichter. Hij studeerde theologie aan de Theologische Universiteit (Broederweg) in Kampen. Hij is predikant in de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Momenteel is hij dat in Hengelo in de NCGK (Christelijk Gereformeerd, Nederlands Gereformeerd). Daarvoor was hij predikant in achtereenvolgens Breda en Oegstgeest. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen.

Hij publiceert over liturgie (zie link onder de foto). Het maken van liederen is daar een gevolg van. Sinds 2017 schrijft hij liedteksten, die op muziek zijn gezet door Jaap Cramer, Antoine Houben, David de Jong, Adriaan Koops, Esther Ocheng, Wim Rijstenberg, Roeland Scherff, Peter Sneep, Henk Vogel, Arjen Uitbeijerse en Dirk Zwart. Met de componisten De Jong, Koops, Sneep en Uitbeijerse werkte hij aan het project Zingen over Geluk, een reeks van 54 liederen bij de Heidelbergse Catechismus.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.