Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Rogate

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Rogate is de zesde zondag van Pasen. De naam van de zondag is afgeleid van het Latijnse woord rogare (bidden of smeken). In de Katholieke Kerk werd op deze zondag traditioneel gebeden voor een goede opbrengst van het land. Vanaf deze zondag trok men in processie langs akkers en velden om Gods zegen af te smeken over een rijke oogst. Bij de kerken van de Reformatie is dit gebruik verplaatst naar Biddag voor Gewas en Arbeid. Zondag Rogate volgt in de Paastijd na zondag Cantate, de donderdag erna is Hemelvaart, daarna volgt zondag Exaudi.

Liederen

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.