Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Schriftberijmingen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Schriftberijmingen

Schriftberijmingen met als ondertitel Bundel berijmde Schriftgedeelten voor de Christelijke Gereformeerde Kerken is een liedbundel die als proefbundel is verschenen in 1987. Volgende edities verschenen in 1997 en in 2003.

1rightarrow blue.svgZie voor liederen in de volgorde van de bundel: Inhoud.
1rightarrow blue.svgZie voor een overzicht van alle ingevoerde liederen: Liederen.

Inhoud

Schriftberijmingen bevat 40 berijmingen van aaneengesloten passages uit de Heilige Schrift waarin de oorspronkelijke tekst trouw wordt gevolgd. Er zijn twee liederen toegevoegd die ter gelegenheid van de bediening van de sacramenten gezongen kunnen worden. Verder zijn in 2003 de 19 gezangen uit het Liedboek voor de Kerken toegevoegd die sinds 1974 genoemd zijn in art.69 de Kerkorde van de Chr.Geref.Kerken.

Uitgever

Uitgeverij Buijten & Schipperheijn, Amsterdam. ISBN 9789058811028.