Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Herman Strategier

Uit Kerkliedwiki
(Doorverwezen vanaf Strategier, H.)
Ga naar: navigatie, zoeken

Herman Strategier (1912-1989) was een componist van kerkmuziek voor de rooms-katholieke kerk en van diverse werken voor orgel. Hij is als docent muziektheorie aan het Instituut voor Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit van Utrecht verbonden geweest. Hij heeft veel samengewerkt met de componisten Jan Mul en Albert de Klerk, en onderging veel invloed van Hendrik Andriessen.

Literatuur

  • Willem Jan Cevaal, Aan de kerkmuziek heb ik altijd veel plezier beleefd : Herman Strategier (1912-1988), in: Muziek&Liturgie, 81 (2012) nr. 6, blz. 4-8.
  • Het artikel van Willem Jan Cevaal bevat tevens een overzicht van het religieuze oeuvre van Strategier, op zowel Latijnse als Nederlandse teksten.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.