Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Tom Naastepad

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Tom Naastepad
Volledige naam Thomas Johannes Marie Naastepad
Geboren Den Haag, 1921
Overleden Rotterdam, 26 maart 1996
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2067
Dbnl-profiel

Tom Naastepad (Thomas Johannes Marie Naastepad) (Den Haag, 1921 - Rotterdam, 26 maart 1996) was een Nederlands theoloog, Rooms-Katholiek priester, bijbeldeskundige van het Bisdom Haarlem, later het Bisdom Rotterdam en dichter van kerkliederen. Tevens auteur van meditatief-exegetische werken. Tegen het einde van de jaren vijftig in Schiedam begonnen met de zgn. 'Voorhof-diensten', waarvoor hij vele bijbelliederen schreef. Vervolgens vanaf 1968 predikant-voorganger in de Rotterdamse Arauna-parochie. (Arauna = dorsvloer). Hij is ook jarenlang studiesecretaris geweest van de Prof. dr. G. van der Leeuw-stichting.

Literatuur

De meester van de aya sofa : het Oude Testament in nieuwe liederen voornamelijk die van Tom Naastepad door Hans Blankesteijn. In: Voor de achtste dag: het oude testament in de eredienst : een bundel opstellen voor prof.dr. J.P. Boendermaker, Kampen : Kok, 1990, ISBN 902422280X, p. 251-259.

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje dichter