Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Tom Naastepad

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Thomas Johannes Marie Naastepad
Geboren Den Haag, 1921
Overleden Rotterdam, 26 maart 1996
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2067
Dbnl-profiel

Tom Naastepad (Thomas Johannes Marie Naastepad) (Den Haag, 1921 - Rotterdam, 26 maart 1996) was een Nederlands theoloog, Rooms-Katholiek priester, bijbeldeskundige van het Bisdom Haarlem, later het Bisdom Rotterdam en dichter van kerkliederen. Tevens auteur van meditatief-exegetische werken. Tegen het einde van de jaren vijftig in Schiedam begonnen met de zigenoemde 'Voorhof-diensten', waarvoor hij vele bijbelliederen schreef. Vervolgens vanaf 1968 predikant-voorganger in de Rotterdamse Arauna-parochie. (Arauna = dorsvloer). Hij is ook jarenlang studiesecretaris geweest van de Prof. dr. G. van der Leeuw-stichting. Zijn liederen zijn opgenomen in vele liedboeken. Een groot deel ervan staan in de auteursbundel Het lied op onze lippen.

Literatuur

  • De meester van de aya sofa : het Oude Testament in nieuwe liederen voornamelijk die van Tom Naastepad door Hans Blankesteijn. In: Voor de achtste dag: het oude testament in de eredienst : een bundel opstellen voor prof.dr. J.P. Boendermaker, Kampen : Kok, 1990, ISBN 902422280X, p. 251-259.
  • Scheppend vrucht van de lippen : over liederen van Tom Naastepad door Johan Meijer. In: Bach, het kerklied en het orgel: studies uit de kerkelijke 'achterhoek' aangeboden aan dr. Jan R. Luth, Steenwijk: KVOK, VGK, 2016, ISBN 9789082489712, p. 115-124.

Externe links

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.