Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Van harte brengen wij U lof

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
9024279496.gif

Van harte brengen wij U lof is een bundel met 30 liederen van dichter Jaap Zijlstra. In deze liederen worden de kernthema's van het christelijk geloof onder woorden gebracht. Ook de melodieën zijn opgenomen.

De volledige inhoud van de bundel is hier opgenomen: Van harte brengen wij U lof/Inhoud.

Uitgever

Uitgeverij Kok (imprint AnkhHermes), jaar van verschijnen 1997, ISBN 9789024279494.

Recensie

Een bundel met dertig liedteksten die Zijlstra vervaardigde in zijn dubbel functioneren als dominee en dichter. Wie hem als zodanig heeft leren kennen zal niet verbaasd zijn dat in ruim meer dan de helft van deze liederen het licht wordt genoemd (en geroemd) zowel direct als met symbolische lading. Zijn taalgebruik is creatief maar blijft bekend genoeg. De meeste zijn echte gemeenteliederen, de kernthema's van het christelijk geloof bezingend. Enkele die lyrische opvlucht kennen. Andere, wat drogere, die een bijbels gebeuren vertellend bemediteren en toepassen. Verder mooie doop- en avondmaalsliederen, en treffende die Pasen en Pinksteren bezingen. Ook de melodieën zijn opgenomen. Hij heeft diverse van zijn liederen tegen een bekende melodie (psalm of ander lied uit het Liedboek v.d. Kerken) geschreven. Een ander deel is van een melodie voorzien door hedendaagse musici als Willem Vogel, Ignace de Sutter en Piet Zuidema. Een bundel die zeker in de kring van meelevende christenen goed ontvangen zal worden.
(Biblion recensie, Inge Lievaart.)


De onderstaande lijst is een automatisch gegenereerd overzicht van reeds ingevoerde liederen in Van harte brengen wij U lof.
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje liedbundel