Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Veni Sancte Spiritus

Uit Kerkliedwiki
(Doorverwezen vanaf Veni sancte Spiritus)
Ga naar: navigatie, zoeken

Veni Sancte spiritus is een sequens voor de katholieke mis van Pinksteren. Het lied wordt gezongen na het Halleluja, en voor het lezen (zingen) van het evangelie.

  • De tekst dateert van omstreeks 1200 en wordt vaak toegeschreven aan de Engelse kardinaal Stephen Langton of paus Innocentius III.
  • In tegenstelling tot de hymnen is de melodie van een sequens niet voor alle verzen dezelfde. In dit geval volgt na elke twee verzen een andere melodie.

Veni Sancte Spiritus kan verwijzen naar:

Nederlandse vertalingen en bewerkingen

Overige liederen

De woorden Veni Sancte spiritus vormen ook het begin van de antifoon voor de vespers van Pinksteren.

Externe links

Wikipedia-pagina over Veni Sancte Spiritus


Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Veni Sancte Spiritus inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Veni Sancte Spiritus en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Kerkliedwiki terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.