Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Veni Sancte Spiritus

Uit Kerkliedwiki
(Doorverwezen vanaf Veni sancte Spiritus)
Ga naar: navigatie, zoeken

Veni Sancte spiritus is een sequentie voor de Rooms-katholieke mis van Pinksteren. Het lied werd gezongen na het Halleluja, en voor het lezen (zingen) van het evangelie.

  • De tekst dateert van omstreeks 1200 en wordt toegeschreven aan de Engelse kardinaal Stephen Langton of aan paus Innocentius III voor de auteur.
  • In tegenstelling tot de meeste hymnen is de melodie niet voor alle tien coupletten dezelfde, maar wordt na elke twee coupletten een andere melodie gezongen.

Veni Sancte Spiritus kan verwijzen naar:

Nederlandse vertalingen en bewerkingen

Overige liederen

De woorden Veni Sancte spiritus zijn gebruikt in verschillende mantra's en gezangen.

Externe links

Wikipedia-pagina over Veni Sancte Spiritus


Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Veni Sancte Spiritus inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Veni Sancte Spiritus en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Kerkliedwiki terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.