Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Voor de kinderen van Korach

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Voor de kinderen van Korach

Voor de kinderen van Korach:dramatiek en liturgische gestalte van de Psalmen is een in vijf bundels uitgegeven serie Psalmen. Uitgangspunt bij het opnieuw toonzetten is geweest de psalmen te laten spreken zoals ze zich aandienen, en ze daarbij dan weer te geven overeenkomstig hun telkens verschillende literaire structuur.

Beschrijving

In 1987 verscheen het eerste deel van de reeks, De lofzang, waarin opgenomen de Psalmen 113-118, het 'Hallel'. In 1989 verscheen het tweede deel, De liederen van de opgang, waarin de psalmen 120-134 opgenomen zijn. In het in 1991 verschenen derde deel, De Koning komt zijn de psalmen 90-100 opgenomen. Zegenen moet ik de naam is de titel van het vierde deel in de reeks. Hierin is Psalm 103 opgenomen. Het verscheen in 1993. Het vijfde en tevens laatste deel verscheen in 1999 onder de titel De weg van de rechtvaardige, en bevat de psalmen 1-8 en 42-49.

Elk deel wordt voorafgegaan door een uitvoerige toelichting bij de betreffende psalmen, opmerkingen bij de muziek (o.a. over de notatie, de toonaard, de koor- en gemeentezang) en een klein liturgisch advies. Van elke psalm is een vertaling van de Hebreeuwse tekst opgenomen, en wordt de structuur van de psalm literair geduid. De muziek voor solisten, koor, gemeente en orgel is integraal opgenomen.

Uitgave

Alle delen zijn uitgegeven door de Prof. Dr. G. van der Leeuw-stichting.

Samenstelling en redactie

Aan deze serie psalmbewerkingen heeft een groot team van theologen, componisten en kerkmusici meegewerkt. Het betreft K.A. Deurloo, Sytze de Vries, Marijke Bleij-Pel, Willem Vogel, S.L. Schoch en W.G. Overbosch.

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen psalmen.
  • Liederen – alfabetisch overzicht van de psalmen die al zijn ingevoerd.