Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Willem Mesdag

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren Uithuizermeeden, 13 augustus 1930
Overleden Delden, 8 januari 2018
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2089

Willem Mesdag (1930-2018) was organist, beiaardier en docent. Willem Mesdag werd geboren op 8 augustus 1930 in Uithuizermeeden. Hij is op 8 januari 2018 op 87-jarige leeftijd overleden in Delden.

Leven

Hij was werkzaam als cantor- organist en beiaardier in Enkhuizen. Daarna werd hij cantor-organist van de Grote Kerk te Enschede. Bovendien was hij sinds 1965 stadsbeiaardier van Enschede en doceerde hij orgel aan het Twents Conservatorium. Daarnaast was hij ook actief als koordirigent. Later werd hij organist van de Oude Blasiuskerk te Delden, waar hij kort na zijn aanstelling in 1987 de cantorij oprichtte waarmee hij ook Bach-cantates uitvoerde. In februari 1997 nam hij afscheid als organist en cantor.

Willem Mesdag was gehuwd met Truud Schuurman (1933-1997), een dochter van Adriaan C. Schuurman.

Werken

Mesdag componeerde enkele werken voor onder andere orgel en beiaard. Ook schreef hij een aantal liedmelodieën. Zo is de melodie van gezang 342 in het Liedboek voor de Kerken uit 1973 van zijn hand Tot U o Heer, tot U die liefde zijt.

Het bekendst is waarschijnlijk zijn melodie bij De dag gaat open voor het woord des Heren, zowel in Tussentijds (117) als het Liedboek 2013 (217) en het Gereformeerd Kerkboek (133) en Zingend Geloven (4-33) opgenomen.

Liederen

Externe links