Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Willem van Oosterwijk Bruyn

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren Amsterdam, 16 mei 1829
Overleden Zeist, 4 mei 1903
Rechten Vervallen

Willem van Oosterwijk Bruyn kwam uit een aanzienlijke doopsgezinde familie en was effectenmakelaar. Op vrij jonge leeftijd werd hij opgenomen in de Kring van het Reveil, waar hij later veel over publiceerde, zo kan hij gelden als de eerste geschiedschrijver van het Nederlandse Reveil. Hij was publicist, ook van enkele zangbundels enthousiast voor evangelisatie, en stichter van de Nederlandse Jongelingsvereniging.

Bron: Biografisch Lexicon voor de geschiedenis van het Nederlande Protestantisme.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.