Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Wim Hardenbol

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim Hardenbol
Volledige naam Willem Hardenbol
Geboren Rotterdam, 30 december 1921
Overleden Rotterdam, 12 januari 1998
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2069

Wim Hardenbol (Rotterdam, 30 december 1921 - Rotterdam, 12 januari 1998) was organist, dirigent, trompettist en componist.

Wim Hardenbol kreeg landelijke bekendheid als organist en componist van het 'Groot I.J.E.-koor' in Rotterdam-Zuid. I.J.E. staat voor (vereniging voor) Interkerkelijke Jeugdevangelisatie. Hardenbol was vanaf midden jaren vijftig lange tijd verbonden aan alle geledingen van het koor: hij speelde trompet in het combo, was vaste begeleider op het orgel en was dirigent van het I.J.E.-mannenkoor. Ook componeerde hij sinds 1968 muziek voor de koren. In 1970 werd de lp Dit is de wereld, waar ik in woon uitgebracht, met daarop nieuwe liederen van Hardenbol, op teksten van Jan van Haeringen. Het werd de meest verkochte plaat van een jongerenkoor ooit. Dat zorgde ervoor dat Hardenbols muziek ook door andere jongerenkoren werd gezongen. De liederen van het koor waren veelvuldig op de NCRV-radio te horen.

Hij was kerkorganist van de gereformeerde Bethelkerk in Rotterdam-Charlois.

In het dagelijks leven was Wim Hardenbol schoenmaker.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.