Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Woordwolk liedtekst

Uit Kerkliedwiki
(Doorverwezen vanaf Woordwolk liedtekst)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een woordwolk is een illustratieve weergave van de woorden die in een liedtekst worden gebruikt.

Het integraal overnemen van liedteksten in de Kerkliedwiki is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden (auteur of diens erfgenamen). Om de gebruiker van de Kerkliedwiki toch een eerste oriëntatie te geven op het taalveld (de gebruikte woorden) in een lied, is de woordwolk gemaakt.

In de woordwolk zijn alle betekenisvolle woorden uit de totale liedtekst meegenomen. Woorden die vaker voorkomen worden groter afgebeeld. Lidwoorden (de, het, een) zijn weggelaten. De kleur en het lettertype zijn een vrijheid van de vormgever van deze woordwolk en hebben geen functionele betekenis voor de inhoud.

In alle gevallen geldt: de woordwolk dient slechts als een hulp ter oriëntatie op het lied. Raadpleeg voor het echte lied altijd de betreffende liedbundel.

De woordwolken kunnen bijvoorbeeld worden gemaakt op de website Worldle.net. De afbeelding wordt als schermafdruk bewaard en als afbeelding op de Kerkliedwiki geplaatst.

Enkele voorbeelden van woordwolken zijn rechts opgenomen.