Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Zing de zee

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Zing de zee
Zingdezee-cover.jpg
Uitgever Skandalon
Jaar 2019
Editie(s)
Standaardeditie
ISBN 9789492183873

Zing de zee is een bundel met 32 liederen van Keiland. Kunst, kerk, kamperen op het eiland.

Uitgave

De bundel is verschenen in oktober 2019 en uitgegeven door Skandalon, ISBN 9789492183873.

Inleiding

In de bundel staat de volgende inleiding opgenomen:

‘Ach lieve mens, leef! Ik heb je gemaakt om te dansen, te zingen, te spelen, te lachen. Ik heb je gemaakt voor liefde, voor vriendschap. Ach lieve mens, leef!’

In 2008 was de eerste Keilandweek op Terschelling; sindsdien vond elk jaar een zomerse mix van kunst, kerk en kamperen plaats. Keiland is kunst: creatieve workshops voor kinderen en volwassenen. Keiland is kerk: twee per dag een gebedsviering waar kinderen, tieners en volwassenen op de grond van een grote tent zitten en zingen. Keiland is kamperen: een pop-up gemeenschap van zo’n 180 mensen die op een gedeeld kampeerterrein met elkaar optrekken en genieten van het eiland.

Keiland is inclusief; baby’s en 70-plussers en alle leeftijden ertussenin, singles en gezinnen, gelovigen en minder gelovigen vinden er een plek. Geloven, vrolijk zoeken en soms vinden heeft op Keiland met het lijf te maken. Er wordt gedanst, er wordt gelachen – soms door de tranen heen, er wordt aan lange tafels gegeten en gedronken, er wordt gezelligheid en vertrouwen gedeeld.

Keiland is een voedingsbodem voor nieuwe muziek die voor de vieringen in de ochtend en de avond werd geschreven. Levenslust en veerkracht kieren door veel van de liedjes heen; daarin klinkt God door, niet altijd name genoemd. De Eeuwige is een geheim en dichtbij tegelijk, dichtbij het verlangen van mensen. God wordt aangesproken met Jij in deze liedjes; het gaat over Jij en ik. De Bijbel klinkt mee, maar je hoort ook de zee, de meeuwen, de geluiden van het eiland. Door de jaren heen zijn sommige liedjes meegereisd van het eiland naar het vasteland en terechtgekomen in verschillende kerken en contexten. Ze worden daar graag gezongen. En er komen er steeds nieuwe bij, omdat er de laatste jaren muziekdagen zijn waarop tekstschrijvers en componisten elkaar vinden. Deze verzameling liedjes geeft een inkijkje in de aardse, vrolijk-vrome manier van geloven die Keiland kenmerkt. Dat het een bron van inspiratie mag zijn voor wie er graag komt en wie Keiland nog niet heeft leren kennen. Kijk voor meer informatie op www.keiland.nl.