Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Zolang je zingt, leef je

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Zolang je zingt, leef je
27 nieuwe liederen
Dichter/vertaler Hans Bouma
Uitgever Kok
Jaar 1976

Uit het voorwoord

Na de invoering van het 'Liedboek voor de Kerken' is de behoefte aan nieuwe liederen zeker niet afgenomen. Het Liedboek heeft deze behoefte juist sterk gestimuleerd. Het smaakt naar méér. De tongen zijn losgekomen. Men voelt, dat de God die telkens weer verrassend en vernieuwend optreedt steeds weer onthaald moet worden op verrassende en nieuwe liederen. Als een eerste en bescheiden antwoord op de overal klinkende vraag naar nóg meer nieuwe liederen bieden Louis van Dijk en ik Hans Bouma deze liedbundel aan. We doen dat onder het motto: 'Zolang je zingt, leef je'. Zingen is immers: in één adem, met lichaam en ziel geloven, hopen en liefhebben. Trouwens, is zingenderwijs geloven, hopen en liefhebben, zeker wanneer je het samen doet, op zichzelf al niet het toppunt van leven? Behalve voor gemeentezang is de bundel uitermate geschikt voor koorzang en huiselijk gebruik.

Louis van Dijk

De melodieën die Louis van Dijk schreef bij deze gedichten van Hans Bouma, zijn vitaal, hartelijk, vertederend, meeslepend, volkomen afgestemd op de tekst én in dat alles zeer zingbaar. Om de melodieën hun eigen 'sound' te laten behouden, staan ze in de oorspronkelijke harmonisaties van Louis van Dijk afgedrukt, iets dat deze bundel waardevol maakt.

Uitgave

Kampen : Kok, 1976, ISBN 9024260450