Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Adriaan Plantinga

Uit Kerkliedwiki
Versie door AP (Overleg | bijdragen) op 30 jan 2014 om 16:38 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'GEGEVENS AUTEUR Naam: Adriaan Plantinga Geboortejaar: 1964 Geboorteplaats: Barradeel (Fr.) Opleiding (vakken/vakgebieden en opleidingsplaats/-en): Conservator...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

GEGEVENS AUTEUR

Naam: Adriaan Plantinga

Geboortejaar: 1964

Geboorteplaats: Barradeel (Fr.)

Opleiding (vakken/vakgebieden en opleidingsplaats/-en): Conservatorium Piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Theologie aan de Universiteit van Amsterdam; studeerde in 1994 een jaar aan het AILM, Asian Institute for Liturgy and Music, in Manilla (Filippijnen), volgde in 2011 de Kurt Thomas cursus (koordirectie).

Functie(s) en/of beroep(en), voormalige evt. met jaartallen: predikant, pianist-componist

Voormalige en huidige werkzaamheden: predikant te Den Dolder sinds 2012, daarvoor (van 1994-2012) te Warnsveld-Leesten, pianist en componist.


Belangrijke publicaties: deelname aan Zingend Geloven (deel 6), redactielid van Hoop van alle volken, zingen met partnerkerken. Kerkliederen voor verschillende groepen en gelegenheden, composities op teksten van Maria de Groot, op teksten uit het Middeleeuwse Zutphens Liedboek, een Lucas-Passie voor gemeente, koor en orkest en bijbelse musicals voor kinderen en jongeren.

Overige relevante gegevens: woonplaats: Amersfoort; ruime ervaring met workshops ‘Wereldliederen’ of de door hem ontwikkelde pastorale ontmoetingsvorm, ‘Geraakt door muziek’. Hierbij brengt hij mensen aan de hand van een ter plekke gespeeld pianowerk met elkaar in gesprek rondom geloof en levensverhaal. Als pianist treedt hij op als solist, met koren en als begeleider van zangers en instrumentalisten. Ook in combinatie met voordracht (o.a. met Chassidische Vertellingen); of met dichter-theoloog Hans Bouma in de vorm Dichter bij muziek.


Adresgegevens:

Oranjelaan 19 3818 GP Amersfoort 06 44072190 033 - 2850401 adriaanplantinga@gmail.com