Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Anton Ent: verschil tussen versies

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Anton Ent''' is het pseudoniem van Henk van der Ent (Rotterdam 1939). Hij publiceerde ook als Marieke Jonkman. Anton Ent publiceerde 14 gedichtenbundels, o.a. ...')
 
k (sortering)
Regel 7: Regel 7:
 
==Externe Links==
 
==Externe Links==
 
[http://nl.wikipedia.org/wiki/Anton_Ent Informatie over Anton Ent op Wikipedia]
 
[http://nl.wikipedia.org/wiki/Anton_Ent Informatie over Anton Ent op Wikipedia]
 
+
{{DEFAULTSORT:Ent, Anton}}
 
[[Categorie:Dichter]]
 
[[Categorie:Dichter]]

Versie van 22 aug 2015 om 20:47

Anton Ent is het pseudoniem van Henk van der Ent (Rotterdam 1939). Hij publiceerde ook als Marieke Jonkman.

Anton Ent publiceerde 14 gedichtenbundels, o.a. Man van twee wegen, een zeer persoonlijke reflectie op de 150 psalmen. In zijn teksten komen veel bomen, planten en vogels voor, ook in de selectie in Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk (2013) is dat zichtbaar: in het gedicht de waterhoen en het riet, p. 1491, bijvoorbeeld. Hij zat als kind in de Breepleinkerk in Rotterdam, de bloeitijd van de gereformeerde stadskerken, en maakte de teloorgang mee; ook zelf nam hij afstand van de vorm van geloven in zijn jeugd. Maar de psalmen laten hem levenslang niet los. Daarbij verschuift zijn godsbeeld.

Hij schreef de tekst voor het lied De merel fluit als morgenopening. De laatste regel, 'van God in wie ik schuil', kan naar de vorm verwijzen naar de lijsterbes, de boom waarin de merel schuilt. Maar kiest Ent niet ook voor dit onpersoonlijke woord om naar de inhoud een al te persoonlijke God te vermijden?

Externe Links

Informatie over Anton Ent op Wikipedia