Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Dat ik recht kan staan

Uit Kerkliedwiki
Versie door AP (Overleg | bijdragen) op 30 jan 2014 om 16:47 (Dat ik recht kan staan)

Ga naar: navigatie, zoeken

Dat ik recht kan staan

Dit lied leent zich goed voor solozang of uitvoering door een kleine groep. Als een groep het lied zingt, is het goed denkbaar, aldus de componist, dat vers 7 door een enkeling wordt gesproken. Het is oorspronkelijk gemaakt voor een Paasnachtviering.

In de pianobegeleiding is woord-tekstrelatie waar te nemen: bij vers 4 (als het water vloeit) is een golvende beweging in de begeleiding bij vers 5 (dat mijn adem is in de duisternis) zijn donkere klanken er onder gezet bij vers 7 (dat de dood eens komt en het lied verstomt) zwijgt ook de begeleiding en kan desgewenst de fermate van maat 37 ruim genomen worden.

Adriaan Plantinga

Verdere gegevens over Adriaan Plantinga: GEGEVENS AUTEUR

Naam: Adriaan Plantinga

Geboortejaar: 1964

Geboorteplaats: Barradeel (Fr.)

Opleiding (vakken/vakgebieden en opleidingsplaats/-en): Conservatorium Piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Theologie aan de Universiteit van Amsterdam; studeerde in 1994 een jaar aan het AILM, Asian Institute for Liturgy and Music, in Manilla (Filippijnen), volgde in 2011 de Kurt Thomas cursus (koordirectie).

Functie(s) en/of beroep(en), voormalige evt. met jaartallen: predikant, pianist-componist

Voormalige en huidige werkzaamheden: predikant te Den Dolder sinds 2012, daarvoor (van 1994-2012) te Warnsveld-Leesten, pianist en componist.


Belangrijke publicaties: deelname aan Zingend Geloven (deel 6), redactielid van Hoop van alle volken, zingen met partnerkerken. Kerkliederen voor verschillende groepen en gelegenheden, composities op teksten van Maria de Groot, op teksten uit het Middeleeuwse Zutphens Liedboek, een Lucas-Passie voor gemeente, koor en orkest en bijbelse musicals voor kinderen en jongeren.

Overige relevante gegevens: woonplaats: Amersfoort; ruime ervaring met workshops ‘Wereldliederen’ of de door hem ontwikkelde pastorale ontmoetingsvorm, ‘Geraakt door muziek’. Hierbij brengt hij mensen aan de hand van een ter plekke gespeeld pianowerk met elkaar in gesprek rondom geloof en levensverhaal. Als pianist treedt hij op als solist, met koren en als begeleider van zangers en instrumentalisten. Ook in combinatie met voordracht (o.a. met Chassidische Vertellingen); of met dichter-theoloog Hans Bouma in de vorm Dichter bij muziek.


Adresgegevens:

Oranjelaan 19 3818 GP Amersfoort 06 44072190 033 - 2850401