Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Dat ik recht kan staan

Uit Kerkliedwiki
Versie door AP (Overleg | bijdragen) op 30 jan 2014 om 16:25 (achtergrond van de muziek van lied 714 Dat ik recht kan staan)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Dat ik recht kan staan

Dit lied leent zich goed voor solozang of uitvoering door een kleine groep. Als een groep het lied zingt, is het goed denkbaar, aldus de componist, dat vers 7 door een enkeling wordt gesproken. Het is oorspronkelijk gemaakt voor een Paasnachtviering.

In de pianobegeleiding is woord-tekstrelatie waar te nemen: bij vers 4 (als het water vloeit) is een golvende beweging in de begeleiding bij vers 5 (dat mijn adem is in de duisternis) zijn donkere klanken er onder gezet bij vers 7 (dat de dood eens komt en het lied verstomt) zwijgt ook de begeleiding en kan desgewenst de fermate van maat 37 ruim genomen worden.

Adriaan Plantinga