Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Een kring van mensen

Uit Kerkliedwiki
Versie door Ecthelion3 AWB (Overleg | bijdragen) op 29 nov 2019 om 23:26 (top: infobox liedbundel)

Ga naar: navigatie, zoeken
Een kring van mensen
Kringvanmensen.jpg

Een kring van mensen is een boek met teksten en liederen voor liturgie, geschreven door Michaël Steehouder. De (eenstemmige) liederen zijn geschikt voor gemeentezang, al dan niet met medewerking van een koor, cantorij of solist.

Titelbeschrijving

  • Michaël Steehouder (1990). Een kring van mensen. Teksten voor liturgie. Hilversum: Gooi en Sticht. ISBN 9030405678
  • De liederen zijn ook als afzonderlijke uitgave verschenen.

Uit het voorwoord

Een kring van mensen, bijeen om hun geloof in God te vieren. Dat gebeurt elke week, elke dag, op allerlei plaatsen en op vele manieren. In een grote pontificale kerk met een groot zangkoor of een enthousiast jongerenkoor met veel slagwerk. Of in een kleine kapel in een ziekenhuis of een gevangenis, waar je zo’n uur even je problemen niet alleen hoeft te dragen. Of ergens in de hal van een school, waarin wat mensen uit een nieuwbouwwijk wat niets beginnen.

Sommige teksten in dit boek zijn geschreven voor liturgie in een grote kerk; de meeste voor een meer intieme vorm van liturgie in een nieuwbouwwijk in Enschede. Ze zijn hier verzameld en geschikt gemaakt voor meer algemeen gebruik. De meeste melodieën zijn eenvoudig en vereisen geen geschoold koor. Een klein groepje voorzangers en de begeleiding van een orgel of een piano is voldoende.

Liederen

In het boek staan naast een aantal gebeden en overwegingen de volgende liederen (hier alfabetisch naar beginregel):