Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Ernst Heinrich Gebhardt

Uit Kerkliedwiki
Versie door DsWim (Overleg | bijdragen) op 11 jun 2020 om 19:17

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Ernst Heinrich Gebhardt
Geboren Ludwigsburg, 12 juli 1832
Overleden Ludwigsburg, 9 juni 1899
Rechten Vervallen
Wikipedia (de)

Ernst Heinrich Gebhardt was een Duitse lieddichter en prediker. Na een bekeringservaring volgde hij vanaf 1859 een opleiding aan het methodistische Predigerseminar in Bremen, en werkte vervolgens als prediker in Duitsland en Zwitserland, telkens een paar jaar op een andere plaats.
Met zijn liedbundels Frohe Botschaft (1875) en Evangeliumslieder (1880) maakte hij het Duitse taalgebied bekend met het angelsaksische opwekkingslied. Gebhard was voor Duitsland wat C.S. Adama van Scheltema en Meier Salomon Bromet voor Nederland waren. Zijn lied Jesus errettet mich jetzt (Hört es, ihr Lieben, und lernet ein Wort) werd kenmerkend voor de Duitse heiligingsbeweging.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje persoon