Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gebruiker:Jaap Kamphorst: verschil tussen versies

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
k
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 12: Regel 12:
 
En ik heb plezier als ik dingen uit kan puzzelen.  
 
En ik heb plezier als ik dingen uit kan puzzelen.  
  
Bij gelegenheid van het overlijden van mijn moeder herinnerde ik mij dat het  JdH-lied [[Waarheen, pelgrims, waarheen gaat gij]] in mijn vroege jeugd een favoriet van haar was; Dit lied vond ik in '''Kerkliedwiki ''' terug. Het lied werd op dat moment als een Nederlands lied aangeduid, maar toen herinnerde ik mij iets van de Engelse versie en vond die door te googlen terug.  Dit heb ik toen aan Kerkliedwiki teruggemeld. Dat was een aardige puzzel, en ik kwam tot de ontdekking dat er  in Kerkliedwiki nog heel wat aan te vullen valt wat betreft de '''Joh. de Heer bundel''' , met een behoorlijk aantal vergelijkbare puzzels.
+
Bij gelegenheid van het overlijden van mijn moeder herinnerde ik mij dat het  JdH-lied [[Waarheen, pelgrims, waarheen gaat gij]] in mijn vroege jeugd een favoriet van haar was; Dit lied vond ik in '''Kerkliedwiki ''' terug. Het lied werd op dat moment als een Nederlands lied aangeduid, maar toen herinnerde ik mij iets van de Engelse versie en vond die door te googlen terug.  Dit heb ik toen aan Kerkliedwiki teruggemeld. Dat was een aardige puzzel, en ik kwam tot de ontdekking dat er  in Kerkliedwiki nog heel wat aan te vullen valt wat betreft de '''Joh. de Heer bundel''' , met een behoorlijk aantal vergelijkbare puzzels. Intussen heb ik de meeste niet te moeilijke puzzels van liederen van engelstalige oorsprong opgelost en ook allerlei andere liederen en ook liederen ontleend aan de Hervormde bundel van 1938 en Psalmen uit de Psalmberijming van 1773 weten te plaatsen. 
Ik zat vrij dicht voor mijn pensioen. Eerst had ik diverse JdH liederen uitgezocht, en ook op Kerkliedwiki geplaatst. Mij viel op dat het aantal "blauwe" titels in de inhoudsopgave van Joh. de Heer aanzienlijk hoger was dan de score op de '''Voortgang Liedbundels''' pagina. de oorzaak bleek te zijn dat op de pagina van het lied zelf niet onderkend was  dat het in JdH stond. Ik heb er vervolgens moeite in gestoken dit nader te toetsen en dan niet alleen dit maar ook andere details over hoe zo een lied in Joh de Heer staat, aan te vullen. Verder vond ik hetzelfde euvel ook voor liederen uit Weerklank, Hemelhoog, Op Toonhoogte 2015 en Evangelische liedbundel. Voor Weerklank en Hemelhoog heb ik eenzelfde correctie gedaan, maar me meer beperkt in het aanvullen van overige informatie. Bij de ander bundels heb ik me beperkt tot het invullen van de liednummers, op basis van alleen de titel, voor zover ik dacht dat het nauwelijks kon missen. Intussen heb ik ook van de Liederen van het Leger des Heils zoveel mogelijk uitgezocht welke liederen al op enige manier in Kerkliedwiki staan- specifiek in de JdH-bundel,  Ik ben verder gegaan met liederen uitzoeken van Engelstalige oorsprong en artikelen daarover maken. Ik heb nog een zekere werkvoorraad daarvan in te voeren en kan dan nog doorgaan met liederen die ook in de hervormde bundel 1938 staan en de Geneefse psalmen 1773 die opgenomen zijn. Daarna komen de meest onbekende liederen waar geen nadere informatie over is en liederen waar weliswaar een Engelstalige componist wordt aangegeven maar de liedtekst niet zomaar terug te vinden is. Daarna ga ik wellicht door met Opwekking en Glorieklokken.
+
Ik ben intussen gepensioneerd. Intussen heb ik ook van de Liederen van het Leger des Heils zoveel mogelijk uitgezocht welke liederen al op enige manier in Kerkliedwiki staan- specifiek in de JdH-bundel. Van de overgebleven meest onbekende liederen waar geen nadere informatie over is en liederen waar weliswaar een Engelstalige componist wordt aangegeven maar de liedtekst niet zomaar terug te vinden, alles bij elkaar nog zo'n 300 liederen heb ik intussen allemaal een artikel aangemaakt, in de meeste gevallen met toegeven dat weinig is opgehelderd, maar van een klein deel is toch weer de oorsprong achterhaald.  Ik zie  nog mogelijkheden mijn informatie voor veel liederen nog wat uit te breiden. Daarna ga ik wellicht door met Opwekking (eerst overlap met Evangelisch liedbundel en Hemelhoog en wellicht Op Toonhoogte) en Glorieklokken.
 +
Tot dusver heb ik vervallen liederen uit de Joh. de Heer bundel laten rusten, alleen waar ik vond dat dit (oudere versies van) liederen zijn die elders voorkomen heb ik daar verwijzingen geplaatst. Mocht ook voor vervallen liederen aparte artikelen gemaakt gaan worden dan denk ik dat een wat andere benadering gewenst is.

Huidige versie van 24 mei 2020 om 21:57


Mijn naam is Jaap Kamphorst

Ik ben geboren te Voorst in een kerkelijk Nederlands Hervormd gezin. Ik studeerde chemie in Utrecht met een vervolg in Delft. In deze periode was ik betrokken bij de Navigators. Vervolgens heb ik bijna 4 jaar als chemisch ingenieur gewerkt in Amsterdam, waar ik me aansloot bij een Baptistengemeente. Daarna vond ik werk in de regio den Haag en ging wonen in Zoetermeer; daar ben ik al jaren betrokken bij Evangelische Gemeente Parousia Zoetermeer ( ABC gemeente)

Ik ben geheel niet muzikaal geschoold. Wel ben ik in mijn gemeente al jaren betrokken bij het projekteren -met overheadsheets of beamer- van liedteksten.

En ik heb plezier als ik dingen uit kan puzzelen.

Bij gelegenheid van het overlijden van mijn moeder herinnerde ik mij dat het JdH-lied Waarheen, pelgrims, waarheen gaat gij in mijn vroege jeugd een favoriet van haar was; Dit lied vond ik in Kerkliedwiki terug. Het lied werd op dat moment als een Nederlands lied aangeduid, maar toen herinnerde ik mij iets van de Engelse versie en vond die door te googlen terug. Dit heb ik toen aan Kerkliedwiki teruggemeld. Dat was een aardige puzzel, en ik kwam tot de ontdekking dat er in Kerkliedwiki nog heel wat aan te vullen valt wat betreft de Joh. de Heer bundel , met een behoorlijk aantal vergelijkbare puzzels. Intussen heb ik de meeste niet te moeilijke puzzels van liederen van engelstalige oorsprong opgelost en ook allerlei andere liederen en ook liederen ontleend aan de Hervormde bundel van 1938 en Psalmen uit de Psalmberijming van 1773 weten te plaatsen. Ik ben intussen gepensioneerd. Intussen heb ik ook van de Liederen van het Leger des Heils zoveel mogelijk uitgezocht welke liederen al op enige manier in Kerkliedwiki staan- specifiek in de JdH-bundel. Van de overgebleven meest onbekende liederen waar geen nadere informatie over is en liederen waar weliswaar een Engelstalige componist wordt aangegeven maar de liedtekst niet zomaar terug te vinden, alles bij elkaar nog zo'n 300 liederen heb ik intussen allemaal een artikel aangemaakt, in de meeste gevallen met toegeven dat weinig is opgehelderd, maar van een klein deel is toch weer de oorsprong achterhaald. Ik zie nog mogelijkheden mijn informatie voor veel liederen nog wat uit te breiden. Daarna ga ik wellicht door met Opwekking (eerst overlap met Evangelisch liedbundel en Hemelhoog en wellicht Op Toonhoogte) en Glorieklokken. Tot dusver heb ik vervallen liederen uit de Joh. de Heer bundel laten rusten, alleen waar ik vond dat dit (oudere versies van) liederen zijn die elders voorkomen heb ik daar verwijzingen geplaatst. Mocht ook voor vervallen liederen aparte artikelen gemaakt gaan worden dan denk ik dat een wat andere benadering gewenst is.