Kerkliedwiki bundels.png
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.
• Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gebruiker:Jaap Kamphorst

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Mijn naam is Jaap Kamphorst

Ik ben geboren te Voorst in een kerkelijk Nederlands Hervormd gezin. Ik studeerde chemie in Utrecht met een vervolg in Delft. In deze periode was ik betrokken bij de Navigators. Vervolgens heb ik bijna 4 jaar als chemisch ingenieur gewerkt in Amsterdam, waar ik me aansloot bij een Baptistengemeente. Daarna vond ik werk in de regio den Haag en ging wonen in Zoetermeer; daar ben ik al jaren betrokken bij Evangelische Gemeente Parousia Zoetermeer ( ABC gemeente)

Ik ben geheel niet muzikaal geschoold. Wel ben ik in mijn gemeente al jaren betrokken bij het projekteren -met overheadsheets of beamer- van liedteksten.

En ik heb plezier als ik dingen uit kan puzzelen.

Bij gelegenheid van het overlijden van mijn moeder herinnerde ik mij dat het JdH-lied Waarheen Pelgrims, waarheen gaat gij in mijn vroege jeugd een favoriet van haar was; Dit lied vond ik in Kerkliedwiki terug (nr 232). Vervolgens heb ik de oorspronkelijke Engelse versie teruggevonden (die er nog niet opstond) en dat teruggemeld. Dat was een aardige puzzel, en ik kwam tot de ontdekking dat er nog heel wat aan te vullen valt wat betreft de Joh. de Heer bundel , met een behoorlijk aantal vergelijkbare puzzels. Ik zit vrij dicht voor mijn pensioen; met name daarna denk ik er aardig wat tijd voor te hebben. Maar ik heb intussen al diverse JdH liederen uitgezocht, en voor een deel ervan heb ik het resultaat op Kerkliedwiki geplaatst. Ik moet me nog wel wat meer vaardigheden eigen maken. Ik wil me als eerste gaan richten op het zo veel mogelijk aanvullen van alles wat ik weet of kan uitzoeken over de Joh de Heer bundel , daarbij de overlap met m.n de Opwekkingsliederen en ook nog wat de 'Evangelische Liedbundel meenemend.