Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gebruiker:Jaap Kamphorst

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Mijn naam is Jaap Kamphorst

Ik ben geboren te Voorst in een kerkelijk Nederlands Hervormd gezin. Ik studeerde chemie in Utrecht met een vervolg in Delft. In deze periode was ik betrokken bij de Navigators. Vervolgens heb ik bijna 4 jaar als chemisch ingenieur gewerkt in Amsterdam, waar ik me aansloot bij een Baptistengemeente. Daarna vond ik werk in de regio den Haag en ging wonen in Zoetermeer; daar ben ik al jaren betrokken bij Evangelische Gemeente Parousia Zoetermeer ( ABC gemeente)

Ik ben geheel niet muzikaal geschoold. Wel ben ik in mijn gemeente al jaren betrokken bij het projekteren -met overheadsheets of beamer- van liedteksten.

En ik heb plezier als ik dingen uit kan puzzelen.

Bij gelegenheid van het overlijden van mijn moeder herinnerde ik mij dat het JdH-lied Waarheen, pelgrims, waarheen gaat gij in mijn vroege jeugd een favoriet van haar was; Dit lied vond ik in Kerkliedwiki terug. Het lied werd op dat moment als een Nederlands lied aangeduid, maar toen herinnerde ik mij iets van de Engelse versie en vond die door te googlen terug. dit heb ik toen aan Kerkliedwiki teruggemeld. Dat was een aardige puzzel, en ik kwam tot de ontdekking dat er in Kerkliedwiki nog heel wat aan te vullen valt wat betreft de Joh. de Heer bundel , met een behoorlijk aantal vergelijkbare puzzels. Ik zit vrij dicht voor mijn pensioen; met name daarna denk ik er aardig wat tijd voor te hebben. Maar ik heb intussen al diverse JdH liederen uitgezocht, en ook op Kerkliedwiki geplaatst. Mij viel op dat het aantal "blauwe" titels in de inhoudsopgave van Joh. de Heer aanzienlijk hoger was dan de score op de Voortgang Liedbundels pagina. de oorzaak bleek te zijn dat op de pagina van het lied zelf niet onderkend was dat het in JdH stond. Ik heb er vervolgens moeite in gestoken dit nader te toetsen en dan niet alleen dit maar ook andere details over hoe zo een lied in Joh de Heer staat, aan te vullen. Verder vond ik hetzelfde euvel ook voor liederen uit Weerklank, Hemelhoog, Op Toonhoogte 2015 en Evangelische liedbundel. Voor Weerklank en Hemelhoog heb ik eenzelfde correctie gedaan, maar me meer beperkt in het aanvullen van overige informatie. Bij de ander bundels heb ik me beperkt tot het invullen van de liednummers, op basis van alleen de titel, voor zover ik dacht dat het nauwelijks kon missen. Intussen heb ik ook van de Liederen van het Leger des Heils zoveel mogelijk uitgezocht welke liederen al op enige manier in Kerkliedwiki staan- specifiek in de JdH-bundel, Ik ben verder gegaan met liederen uitzoeken van Engelstalige oorsprong en artikelen daarover maken. Ik heb nog een zekere werkvoorraad daarvan in te voeren en kan dan nog doorgaan met liederen die ook in de hervormde bundel 1938 staan en de Geneefse psalmen 1773 die opgenomen zijn. Daarna komen de meest onbekende liederen waar geen nadere informatie over is en liederen waar weliswaar een Engelstalige componist wordt aangegeven maar de liedtekst niet zomaar terug te vinden is. Daarna ga ik wellicht door met Opwekking en Glorieklokken.