Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gebruiker:Roepers

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hallo welkom op mijn gebruikerspagina. Ik ben Marco Roepers sinds 1999 predikant, eerst binnen de Gereformeerde kerken in Nederland, maar sinds de fusie in 2004 van de Protestantse Kerk in Nederland. Anno 2015 sta ik in Loppersum en ben verbonden aan de Vredekerk.

De Bijbel beschouw ik als de basis van mijn werk en de viering van van het Evangelie in de liturgie vind ik heel belangrijk. De liederen zijn daarbij essentieel.

Liederen verbinden ons met de traditie van duizenden jaren. Dat lijkt wat sterk gezegd, maar de psalmen zijn Oud-Testamentische liederen die sinds hun ontstaan tot nu toe een inspiratiebron vormen voor steeds weer nieuwe liederen. Die rijkdom wil ik graag helpen te leren kennen.

Ik speel sinds enige jaren harmonium, een traditioneel en verguisd instrument dat toch vaak thuis, op school en in de kerk mensen in contact heeft gebracht met geestelijke liederen uit de schat der eeuwen, zoals Hasper dat noemde. Ik heb over mijn harmoniums een website gemaakt. Het instrument heeft beslist sterke kwaliteiten, maar het volkse karakter weerhoudt nog steeds mensen het te waarderen. Dat geldt nog sterker voor de liederen waarmee het instrument verbonden is geraakt: Amerikaanse Gospelhymns. Graag breek ik een lans voor deze geestelijke folk. Niet elitair, ook niet dogmatisch, maar wel recht uit het hart. Helaas krijgt een zeker elitairisme onze kerken steeds weer in de greep.

”Gods kudde bestaat niet uit giraffen, maar uit schapen die Zijn hand wil weiden. U hangt echter de korf met voedsel zó hoog dat een eenvoudig schaap er onmogelijk bij kan”

(Johannes de Heer in reactie op de kritiek op zijn Zangbundel)


/test /Albert Knapp