Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Geprezen o Heer

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geprezen, o Heer
Liedbundel geprezen o heer cover.jpg
Uitgever Bourbon Muziekuitgeverij
Jaar 2018
Editie(s)
Liedbundel (éénstemmige zettingen)
Koorboek (driestemmige zettingen)
Partituren (voor begeleiding)

Geprezen o Heer is een liedbundel met 32 liederen, geïnspireerd op het Zonnelied, de Lofzang van de schepselen, van Franciscus van Assisi.

Beschrijving

Zes thema's uit het Zonnelied vormen het uitgangspunt voor de liederen: vrede en gerechtigheid, vreugde, broederschap en zusterschap, volkeren over de hele aarde, schepping en duurzaamheid, lijden en dood. Omdat veel liederen betrekking hebben op verschillende thema's is op de website www.franciscaansegezangen.nl een toelichting overzicht vermeld. De liederen zijn geschreven voor mensen die bijeen komen in de franciscaanse traditie. Naast de liedbundel is ook een koorboek met driestemmige zettingen (sopraan, alt, mannen) en een uitgave met volledige partituren beschikbaar.

Uitgave

Oosterhout : Bourdon Muziekuitgeverij, 2018.

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud - de volledige inhoudsopgave met de titels van alle in deze bundel opgenomen liederen
  • Liederen - de liederen die al zijn ingevoerd in de Kerkliedwiki.

Externe links