Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gerard Kremer

Uit Kerkliedwiki
Versie door Lydia Vroegindeweij (Overleg | bijdragen) op 4 jun 2013 om 14:01 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Gerhardus Marinus (Gerard) Kremer (1919-1970) Cantor, Organist, Docent en componist in Amsterdam, Bloemendaal en Aerdenhout. Gerardus Marinus Kremer werd op 4 maar...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Gerhardus Marinus (Gerard) Kremer (1919-1970) Cantor, Organist, Docent en componist in Amsterdam, Bloemendaal en Aerdenhout.

Gerardus Marinus Kremer werd op 4 maart 1919 in Amsterdam geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Jan Pijlman en op 14 jarige leeftijd was hij als organist in de kapel van de Valerius-kliniek in Amsterdam. Omdat een muzikale opleiding toen nog buiten de gezichtskring van de familie lag, volgde hij de “gebruikelijke” onderwijzersopleiding en behaalde zijn hoofdakte en de acte tekenen.

Na ondergedoken te zijn geweest tijdens de 2e wereldoorlog legde hij zich geheel toe op de muziekstudie. Als één van de eerste studenten volgde hij aan de in 1950 opgerichte Protestantse Kerkmuziekschool in Utrecht een vakopleiding met leraren als Adriaan Engels, Adriaan C. Schuurman en George Stam. Het C-diploma behaalde hij cum laude.

Gerard Kremer componeerde o.a. diverse kerkliedbewerkingen voor orgel en koor. De koorzettingen in de “Koor- en orgeluitgave” van 1973 van het Liedboek komt ook van zijn hand.