Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gerrit de Marez Oyens

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Gerrit Hendrik de Marez Oyens
Geboren 7 september 1922
Overleden 22 december 2013
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2084

Gerrit de Marez Oyens studeerde aan het Amsterdams conservatorium piano bij Nelly Wagenaar, orgel bij Jacob Bijster en schoolmuziek bij Willem Gehrels en Jos Smits van Waesberghe. Later volgde hij nog blokfluitlessen bij Johannes Colette. Als componist was hij autodidact.

Loopbaan

Na zijn studie werd hij cantor-organist in Hengelo (Remonstrantse Gemeente) en later in Oldenzaal (Hervormde Gemeente). In 1959 werd hij benoemd tot directeur van het Goois Muzieklyceum in Hilversum. Daar werd hij toen (ook) cantor-organist van de Hervormde Maranathakerk. Van 1950-1977 was hij lid van het Centrum voor de Kerkzang, waardoor hij gezien werd als een leidinggevend figuur in de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging van na de Tweede Wereldoorlog. In 1977 werd hij benoemd als docent Muziektheorie aan het Rotterdams conservatorium. Gerrit de Marez Oyens was enige tijd gehuwd met Tera de Marez Oyens.

Werken

Samen met Gerrit Vellekoop schreef hij de tweedelige Handleiding voor de groepsles in het spelen op sopraan- en altblokfluit. Daarnaast componeerde hij kamermuziek, orgelwerken, een 'Ciacona' voor beiaard en verschillende koorwerken. Enkele van zijn werken werden opgenomen in het Liedboek voor de Kerken.

Liederen