Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gezangen voor Liturgie

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Gezangen voor Liturgie

Titel

Gezangen voor Liturgie. In opdracht van de Stichting Liedbundel in samenwerking met de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging en v.h. de Stichting Gezangen voor Liturgie.

Uitgever

De bundel wordt uitgegeven door Gooi en Sticht, Baarn.

Edities

In 1983 verscheen de eerste druk, in 2010 de 11e druk. ISBN 978 90 304 1026 3.

Achtergrondinformatie

Het 'Ten geleide' bij de eerste druk geeft de volgende toelichting van de bisschoppen: "Sinds de viering van de liturgie in de volkstaal regel is geworden, hebben ook in het Nederlandse taakgebied talrijke dichters en componisten een grote rijkdom aan psalmbewerkingen, toonzettingen van vaste gezangen en nieuwe liederen geschapen. De onderhavige bundel biedt uit dit vele materiaal een keuze. Veel nadruk is gelegd op de psalmen, vooral als tussenzang, terwijl ook ruime aandacht is besteed aan de beurtzangvorm. Ofschoon het duidelijk is dat de keuze met zorg is gemaakt, zal ook deze bundel tekort schieten. Daarom kan deze bundel ook geen eindpunt zijn. Voortbouwend op het vele werk dat hiervoor is verzet, kan echter gewerkt worden aan het formuleren van muzikale, liturgische en inhoudelijke criteria voor de gezangen. Maar reeds nu kan de bundel 'Gezangen voor Liturgie' goede diensten bewijzen bij liturgische vieringen."

Titeloverzicht liederen

Externe links