Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Hans Werkman

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Hans Werkman
Hans Werkman
Volledige naam Johannes Werkman
Geboren Uithuizermeeden, 12 februari 1939
Website

Hans Werkman (Uithuizermeeden, 12 februari 1939) is een Nederlandse schrijver van romans, verhalen, gedichten, kinderboeken, literatuurkritieken, biografieën en essays.

Leven

Hans Werkman was onderwijzer in Breezand, Ommen en Kampen. Daarna was hij leraar-Nederlands aan het Baudartius College te Zutphen (1970-1979) en aan het Johannes Fontanus College te Barneveld (1979-1997). Sinds 1997 wijdt hij zich geheel aan het schrijven. In 2004 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift De haven uitgraven. De wereld van J.K. van Eerbeek, schrijver (Meindert Boss 1898-1937).

Sinds 2010 schrijft hij kerkliederen. In 2012 stelde hij een bundel met negen Bijbelstudies Er gaat een Man door Kanaän samen, waarvoor hij na elk hoofdstuk een lied schreef. Peter Sneep schreef daarvoor de melodieën.

In 2019 verscheen ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag de bundel Duizend bunder, een bloemlezing uit zijn gedichten. Daarin werden de naast de negen liederen uit Er gaat een Man door Kanaän nog zeven liederen opgenomen, alle met een melodie van Peter Sneep.

Hans Werkman is getrouwd woont in Amersfoort.

Liederen

Externe links