Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Ik ben voor jou een nieuwe naam

Uit Kerkliedwiki
Versie door Pvmidden (overleg | bijdragen) op 26 apr 2014 om 16:34 (Nieuwe pagina aangemaakt met '== Ik ben voor jou een nieuwe naam == Lied 934 is van oorsprong een dooplied, gemaakt in september 2004 voor kinderen in de Ontmoetingskerk te Bergambacht, en door...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik ben voor jou een nieuwe naam

Lied 934 is van oorsprong een dooplied, gemaakt in september 2004 voor kinderen in de Ontmoetingskerk te Bergambacht, en door hen te zingen bij het doopvont. In de dooporde waarin het lied - toen nog niet als canon te zingen; het werd gezongen op de melodie van Psalm 134 en miste in 2004 nog het slot 'je vriend' - stond de naamgeving centraal, verbonden aan de lezing van Exodus 3. Het prominente 'Ik ben' verwijst naar de naam waarmee JHWH zich openbaart aan Mozes bij het brandende braambos.

Gerard van Amstel maakte er een laagdrempelige melodie bij waardoor het in canon gezongen kon worden en 'je vriend' werd toegevoegd.

Het lied werd buiten de kring van de Ontmoetingskerk bekend doordat het werd opgenomen in een dagkalender van het Boekencentrum en doordat het bij musicaldagen van SGO (destijds in Hoevelaken) gebruikt werd als 'inzinger'.