Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Kees van Eersel

Uit Kerkliedwiki
Versie door Ecthelion3 AWB (Overleg | bijdragen) op 26 nov 2019 om 21:54 (repl Persoon)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Kees van Eersel
Geboren 1944

Kees van Eersel (1944) is cantor-organist, dirigent, beiaardier en componist.

Leven

Van Eersel ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan het conservatorium van Rotterdam (hoofdvak orgel - bij Piet van den Kerkhoff, George Stam en André Verwoerd bij wie hij in 1971 de Prijs van Uitnemendheid behaalde), alsmede de bijvakken koordirectie, compositie, zang en viool. In 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding.

In het cursusjaar 19 75/76 studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium Kerkmuziek -o.a. hymnologie, liturgiek, koordirectie en zang. In 1974 werd hij benoemd als cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes, een post die hij bekleedde tot aan zijn pensionering augustus 2009. In 1975 begon hij aan de studie voor beiaardier aan de Ned. Beiaardschool te Amersfoort. In 1978 werd hij beiaardier van Zierikzee en Veere. In 1992 publiceerde hij een methode “Koraalimprovisatie”. Kees van Eersel behaalde diverse prijzen en onderscheidingen op de internationale orgelconcoursen van Brugge, Arnhem, St. Albans, Innsbruck, Linz. Van zijn spel verschenen platen, cd’s en dvd’s.

Van 1988-2011 was hij dirigent van het door hem opgerichte Zeeuws Vocaal Ensemble, een kamerkoor waarmee in 2010 een cd is opgenomen met een aantal van zijn kerkelijke composities.

Media

  • Aflevering NCRV-programma 'Het Gezongen Woord' over Kees van Eersel (uitgezonden op 11 augustus 1996):

<videoflash>te4xmHfbIbw|300|170</videoflash>

Liederen